Het verloop van Alopecia Androngenetica

Alopecia Androgenetica, de erfelijke vorm van haaruitval bij mannen (maar óók bij vrouwen), vertoont vaak hetzelfde verloop. Wanneer mannen ouder worden, komen er een aantal inhammen tevoorschijn en wordt de haargrens verder naar achteren getrokken. Daarnaast wordt het haar op de kruin ook iets dunner. Dit zijn de eerste symptomen die zich voordoen. Al deze verschijnselen worden veroorzaakt door het hormoon DHT, dat wordt aangemaakt in de hoofdhuid. Dit hormoon tast de haarwortels aan met als gevolg dat de haren eerder uitvallen.

Behalve Alopecia Androgenetica kunnen mannen ook last krijgen van Diffuus haarverlies. Bij deze ziekte verspreidt het haarverlies zich over de gehele hoofdhuid. De oorzaken van Diffuus haarverlies zijn bijvoorbeeld stress, een operatie of hoge koorts. Deze vorm van haaruitval bij mannen is minder bekend. 

De haaruitval oplossingen voor mannen

Voor haaruitval bij mannen zijn een aantal oplossingen bedacht. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van het medicijn fanasteride, dat de aanmaak van het hormoon DHT vermindert. Wilt u liever geen medicijnen slikken, dan zijn er andere maatregelen die tevens een grotere kans van slagen hebben. Zo kan er een haarstukje aangemeten worden, dat de kale plekken op het hoofd verbergt. Ook kunnen grotere haarwerken of pruiken worden aangemeten. Deze worden gemaakt van echt haar en het valt niemand op dat u een pruik of haarwerk draagt. MarGel helpt u graag verder, indien u graag meer informatie wilt over (een van) deze haaruitval oplossingen voor mannen.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

Bel ons of stuur een bericht

Haarwerkspecialist Marjo Marjo
Haarwerker Arlette Arlette
Bekend van TV
RTL4 RTL5 Lelijke Eendjes
Lelijke eendjes Rtl4

Vrijblijvend adviesgesprek?

Bel mij s.v.p. altijd van tevoren even op. Soms is het dan zelfs nog mogelijk om dezelfde dag langs te komen, ook zonder vooraf gemaakte afspraak. Mocht u gebruik willen maken van onze ambulant service, dan kunt u contact opnemen via
+31(0)495 56 22 80 of info@margel.nl

Maak vrijblijvend adviesgesprek
Haarwerksalon
Insta updates
Arlette
Terug naar menu
WerkwijzeServiceIn de mediaHaar info