Alopecia androgenetica

De Alopecia androgenetica komt het vaakst voor en wordt veroorzaakt door het hormoon dihydrotestosteron. Dit hormoon is erfelijk en wordt via de vader van uw moeder doorgegeven. De meeste mannen krijgen hiermee te maken als ze ouder worden. Dit haarverlies komt echter ook voor bij vrouwen en dan voornamelijk na de overgang.

Alopecia areata

Naarmate men ouder wordt, neemt de kans op haarziektes steeds meer toe. Dit geldt ook voor de Alopecia areata. Deze ziekte kan pleksgewijze haaruitval veroorzaken en zodoende tot vervelende situaties leiden. Het haaruitval blijft meestal beperkt tot het hoofd en zal zich dus niet tot andere behaarde lichaamsdelen wenden.

Alopecia diffusa

De Alopecia diffusa komt voornamelijk voor bij vrouwen. Het is een vorm van diffuse haaruitval, waardoor het haar geleidelijk verdwijnt. De ziekte heeft voornamelijk hormonale oorzaken, maar kan ook zijn ontstaan door verschillende schildklierziekten, suikerziekte, systemische ziekten en chronische huidziekten. Daarnaast is het ook mogelijk dat bepaalde medicijnen de alopecia diffusa kunnen veroorzaken. Alopecia diffusa kan een langere periode duren, waarna deze op een spontane manier verdwijnt.

Alopecia totalis

De Alopecia totalis komt niet zo vaak voor als bovengenoemde vormen, maar heeft wel de ergste gevolgen. Bij deze ziekte verliest de drager namelijk al het haar op het hoofd. Dit geldt dus niet alleen voor het hoofdhaar, maar ook voor de wimpers en de wenkbrauwen. Daarnaast verliezen de mannen ook nog eens de snor- en baardgroei.

Kies voor een natuurlijk haarwerk

Op het moment dat u met één van de bovengenoemde ziektes te maken krijgt, is het zeker aan te raden om contact op te nemen met MarGel. Samen komen wij tot een perfect haarwerk of haarstuk, waarmee u weer straalt als nooit tevoren. Maak vrijblijvend een afspraak.

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

Bel ons of stuur een bericht

Haarwerkspecialist Marjo Marjo
Haarwerker Arlette Arlette
Bekend van TV
RTL4 RTL5 Lelijke Eendjes
Lelijke eendjes Rtl4

Vrijblijvend adviesgesprek?

Bel mij s.v.p. altijd van tevoren even op. Soms is het dan zelfs nog mogelijk om dezelfde dag langs te komen, ook zonder vooraf gemaakte afspraak. Mocht u gebruik willen maken van onze ambulant service, dan kunt u contact opnemen via
+31(0)495 56 22 80 of info@margel.nl

Maak vrijblijvend adviesgesprek
Haarwerksalon
Insta updates
Arlette
Terug naar menu
WerkwijzeServiceIn de mediaHaar info