Haarverlies door chemo

Op het moment dat iemand met kanker te maken krijgt, is het mogelijk dat diegene chemotherpaie moet ondergaan. Deze chemotherapie bestaat uit een aantal chemokuren, afhankelijk van de soort kanker, de intensiteit en de effectiviteit van de medicijnen. De therapie is bedoeld om de snelle deling van de kankercellen tegen te gaan en zo mogelijk deze kankercellen te vernietigen. Dit heeft echter als neveneffect dat ook de gezonde snel delende cellen worden getroffen door de chemo. Gezonde cellen die zich in de haarzakjes bevinden en voor haargroei worden ook aangetast. De medicijnen vernietigen deze cellen, waardoor er haarverlies optreedt. Het haar groeit niet meer aan, tot het moment dat de chemokuren gestopt zijn. Dan kunnen de cellen zich langzaamaan weer gaan delen.

Haarwerken en pruiken

Zodra men te maken krijgt met haarverlies door toedoen van chemotherapie, kan er worden gekozen voor het dragen van een pruik of haarwerk. Het duurt namelijk even voor het haar weer begint te groeien. Op deze manier wordt u minder geconfronteerd met uw haaruitval en kunt u zich volledig op uwherstel richten. MarGel helpt u bij het kiezen van het haarwerk dat het best bij u past .

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

Bel ons of stuur een bericht

Haarwerkspecialist Marjo Marjo
Haarwerker Arlette Arlette
Bekend van TV
RTL4 RTL5 Lelijke Eendjes
Lelijke eendjes Rtl4

Vrijblijvend adviesgesprek?

Bel mij s.v.p. altijd van tevoren even op. Soms is het dan zelfs nog mogelijk om dezelfde dag langs te komen, ook zonder vooraf gemaakte afspraak. Mocht u gebruik willen maken van onze ambulant service, dan kunt u contact opnemen via
+31(0)495 56 22 80 of info@margel.nl

Maak vrijblijvend adviesgesprek
Haarwerksalon
Insta updates
Arlette
Terug naar menu
WerkwijzeServiceIn de mediaHaar info